26e Open Coffee Bouw over innovatieve technieken

26e Open Coffee Bouw over innovatieve technieken

05 november 2022

Open Coffee Bouw is geland bij Dome-X op 30 november 2022 met het thema ‘innovatieve technieken bij verduurzamen woningbouw’.

Wat is het weer een tijd geleden dat we elkaar getroffen hebben op de laatste en tevens jubileum editie van Open Coffee Bouw. Het was de 25e editie met circulair bouwen als centraal thema.

Het thema van deze editie gaat over technologische innovaties voor bij verduurzamen van woningen. Onze gastspreker is Niels Rood, hij is expert op dit thema en werkt voor het Amsterdamse transitiebureau Squarewise en het innovatieprogramma Uptempo van TKI-Urban Energy.

Je zou er moedeloos van kunnen worden: er moeten zeven miljoen huizen verduurzaamd worden voor 2050 en het tussendoel van anderhalf miljoen in 2030 lijkt zo goed als onhaalbaar. Elk huis is anders, de arbeidsmarkt is nu al krap en steeds meer mensen die nog een echt vak hebben geleerd gaan met pensioen.

Maar zoals het vaker gaat: net als je denkt dat alles kansloos is geworden, dienen technologische doorbraken zich aan. Industrialisatie van de nieuwbouw is al geen nieuws meer, maar ook renovaties kunnen binnenkort met minimale inspanning worden uitgevoerd. Niels Rood gunt je een blik in de fascinerende toekomst aan de hand van een drietal voorbeelden uit de praktijk.